De betaalpagina is één van de belangrijkste pagina’s van je website. En op de betaalpagina haken alsnog veel ‘klanten’ af. Om ervoor te zorgen dat bezoekers jouw producten ook daadwerkelijk kopen, is een mooie, effectieve betaalpagina onmisbaar. Zo’n betaalpagina ontwikkel je makkelijk met de software van Plug & Pay.

Wij vertellen je in dit artikel wat Plug & Pay is, welke functionaliteiten de software heeft en vergelijken we de software van Plug & Pay met de software van PayPro.

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is software waarmee je binnen vijf minuten prachtige, effectieve betaalpagina’s maakt. En deze betaalpagina’s optimaliseer je voor hogere conversies. Een mooie betaalpagina die ervoor zorgt dat mensen je product daadwerkelijk aanschaffen en niet de betaalpagina verlaten. Betaalpagina’s die zorgen voor meer omzet én die jouw klantwaarde enorm kunnen verhogen.

De software van Plug & Pay biedt jou als ondernemer enorme kansen. Zeker wanneer je via je website meer producten wilt verkopen om zo meer omzet te realiseren. Zonder dat je hier enige technische kennis voor nodig hebt.

De functionaliteiten van Plug & Pay

Met Plug & Pay maak je in een handomdraai de meest effectieve betaalpagina’s. Je voorkomt conversielekken, verkoopt meer en door de salestriggers en upsell-mogelijkheden stijgt je winst. Wij zetten de belangrijkste functionaliteiten van Plug & Pay voor je uiteen:

Effectieve betaalpagina’s

Plug & Play biedt conversie-geoptimaliseerde templates waarmee je in een handomdraai effectieve betaalpagina’s voor je producten maakt. De betaalpagina’s koppel je aan Mollie, via waar de betalingen binnen komen.

De betaalpagina’s worden binnen de software van Plug & Pay automatisch volledig geoptimaliseerd om je de beste salesconversies te geven. De conversie verhoog je eenvoudig met bewezen salestechnieken zoals testimonials, garanties, actieprijzen en countdown timers. Het is ook mogelijk om direct een hogere orderwaarde te genereren door gebruik te maken van kassakoopjes.

Bij online verkopen is er geen ruimte voor ‘raden’. Meetbaarheid is key. Met Plug & Pay meet je jouw statistieken tot in detail. Statistieken waarop je vervolgens weer optimaliseert.

Software om abonnementen te verkopen

Werk je als ondernemer met een lidmaatschap of met abonnementen en heb je dus behoefte aan terugkerende betalingen en/of automatische incasso’s? Daar speelt Plug & Pay handig op in. Jouw klanten kiezen op de betaalpagina voor de gewenste abonnementsvorm. Je klant betaalt de eerste termijn direct en elke vervolgperiode wordt na een nieuwe factuur automatisch afgeschreven.

De software biedt ook uitgebreide statistieken waarin je de ontwikkelingen van je aanwas, de opzeggingen en de omzetontwikkeling wat betreft de abonnementen kunt zien.

One-click upsell

One-click upsell, ook wel bekend als de kassakoopjes, is een geweldige upsell-functionaliteit van Plug & Pay. Dit betekent dat wanneer mensen een product kopen, ze op de betaalpagina een upsell-mogelijkheid en/of kassakoopjes zien. Dit zijn meestal gerelateerde producten. 

Denk bij het aanschaffen van een zonnebril bijvoorbeeld aan een mooie case, brillendoekjes en meer. Om deze koopjes aan te schaffen, hoeven ze maar één vinkje aan te vinken om het bijbehorende product bij te bestellen. Een erg eenvoudige én handige manier om meer omzet te genereren.

Koppeling met boekhouding en administratie

Plug & Pay zorgt ook voor een nette financiële administratie. Het verzendt automatisch facturen naar je klanten. Daarnaast verzendt het automatisch e-mails met bestelbevestigingen en eventuele betaalherinneringen. Ook heb je handige exports van al je orders en je klanten. Je betalingen en facturen worden verzorgd. Deze kun je zelf toevoegen of automatisch inlezen in je boekhoud- of administratiepakket.

Affiliate marketing software

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Een affiliate is iemand die online actief bepaalde producten of diensten promoot van adverteerders. Dit gebeurt meestal via blogs op een website, maar kan ook via een nieuwsbrief of social media. 

De software van Plug & Pay staat affiliates toe om jouw product(en) te promoten. Je stelt bijvoorbeeld jouw ambassadeurs, belangrijke influencers binnen jouw branche en andere interessante affiliates in staat om jouw producten op ‘no cure, no pay’-basis te verkopen. 

Met Plug & Pay stel je eenvoudig de affiliatecommissie per product in, geef promotiematerialen vrij en laat de affiliates maar aansluiten. Plug & Pay zorgt ervoor dat technisch alles goed staat en dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de affiliate marketing techniek.

De software genereert unieke promotielinks voor je affiliates en houdt via cookies bij welke affiliate er recht heeft op een commissie. Je betaalt je affiliates vervolgens uit dankzij een SEPA-batch betalingen. En dit in een paar muisklikken!

PayPro vs. Plug & Pay

Waar Plug & Pay in eerste instantie software is om effectieve betaalpagina’s mee te maken, is PayPro een payment service provider, een betaaldienstverlener dus. Net zoals dat Mollie een payment service provider is waar de betaalpagina’s van Plug & Pay aan gekoppeld zijn. PayPro is gespecialiseerd in het verwerken van online betalingen. Met behulp van PayPro heb je altijd een passende betaalmethode voor je klanten.

Maar, net zoals dat Plug & Pay veel meer is dan alleen maar software om effectieve betaalpagina’s mee te maken, is PayPro veel meer dan alleen een betaaldienstverlener. Ze bieden bijvoorbeeld ook de functionaliteit om betaalpagina’s te genereren, hebben een incassoproces om gespreid betalen en abonnementen mogelijk te maken, boosten de omzet met one click upsell-mogelijkheden en maken affiliate marketing makkelijker.

Waar PayPro voorheen één van de grootste affiliate-netwerken van Nederland had, doet Plug & Pay daar inmiddels niet meer voor onder. Voor verkopers is Plug & Pay veruit de beste software, omdat de betaalpagina’s van PayPro erg simpel en niet bepaald conversiegericht zijn. Dus, is het je doel om zoveel mogelijk te verkopen en je conversiepercentage zo hoog mogelijk te krijgen? Dan is Plug & Pay absoluut de beste keus voor jou.

Meer informatie over Plug & Pay?

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in de mogelijkheden van Plug & Pay? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De professionals van Traffic Leaders vertellen je graag alles over deze software en de toepassingen voor jouw bedrijf.