Deze online marketing tools maken het leven een stukje makkelijker!
Deze online marketing tools maken het leven een stukje makkelijker!
26 september 2020 
9 min. leestijd

Deze online marketing tools maken het leven een stukje makkelijker!

Wie gebruikt er nu geen Online Marketing Tools? Natuurlijk, er is meer nodig dan een paar tools om een succesvolle business te hebben, maar software maakt het wel een stukje makkelijker. Er bestaan letterlijk honderden softwarepakketten die je kunt gebruiken, maar welke kies je?

Belangrijk is om de juiste tools te gebruiken. Heel simpel gezegd: de juiste tools leveren tijdwinst, geld en rust op. Veel onderdelen uit jouw onderneming kun je automatiseren.

In dit artikel vindt je de online marketing tools die wij bij Traffic Leaders gebruiken om ons leven net een stukje makkelijker te maken.

Asana Projectmanagement software of een to-do lijstje?

Bij Traffic Leaders gebruiken wij Asana als projectmanagement software. Werken met Asana kun je zo complex maken als je zelf wilt. Inmiddels werken wij met het gehele team in Asana en dit zorgt ervoor dat we altijd inzicht hebben in alle projecten. Naast de lopende projecten gebruiken wij Asana ook als een to-do lijstje. Er zijn specifieke projecten ingericht waar het team hun ideeën in kunnen plaatsen. Tijdens de business development meetings worden deze ideeën erbij gepakt om de prioriteiten te bepalen.

In het geval van een projectmanagement software zijn de processen belangrijker dan de tool zelf. Ook Asana kan onwerkbaar worden wanneer je er niet op dezelfde manier mee werkt met het gehele team. Werk je alleen? Dan volstaat een to-do lijstje zoals Microsoft To Do (Wunderlist) ook.

‘The money is in the list’ – E-mailmarketing Tools

Een bekende uitspraak: ‘the money is in the list’. Maar dan moet je jouw e-mailmarketing wel goed hebben ingeregeld met de juiste online marketing tools. Door (bijvoorbeeld) te adverteren op Facebook laat je jouw mailinglijst gemakkelijk groeien. Maar wat doe je daarna met je mailinglijst?

E-mailmarketing & CRM software: MailBlue

Als e-mailmarketing het hart van jouw onderneming is, dan is MailBlue één van de online marketing tools die niet mag ontbreken binnen jouw onderneming. MailBlue is een e-mailmarketing software waarmee jij jouw marketingfunnels volledig kunt automatiseren. Tegelijkertijd is een CRM geïntegreerd zodat jouw salesteam exact weet wie zij mogen opvolgen.

Voor onze klanten werken wij met diverse software zoals MailChimp, Enormail, Autorespond, Aweber, Infusionsoft, Spotler & Hubspot. MailBlue blijft onze favoriet.

Landingspagina software: Phoenix

Oké, betrapt! Phoenix is meer dan een landingspagina software. Je kunt zelfs je hele website ermee bouwen (zoals ook onze eigen website). Toch maken wij ook gebruik van Phoenix als het gaat om het bouwen van landingspagina’s. Vergelijkbaar met Leadpages, AdPage of Instapages, test je gemakkelijk je landingspagina’s binnen Phoenix. Zo hoef je niet een duur website-bureau in te schakelen om aanpassingen te verrichten, maar test je wel de effectiviteit van de pagina’s. Dat zorgt dan weer voor meer leads en verkopen.

Evergreen Marketing funnels: Deadline Funnel

Hoe verstuur je een persoonlijke aanbieding die ook daadwerkelijk afloopt voor een specifiek contact, maar tegelijkertijd wel actief blijft voor een ander contact? Met Deadline Funnel zorg je ervoor dat iedere bezoeker een eigen persoonlijke ervaring krijgt. Zo kun je jouw e-mailaanbiedingen, webinars e.d. automatiseren.

Segmenteren van jouw mailinglijst: SurveySlam

Verstuur de juiste boodschap aan de juiste persoon. Hoe persoonlijker je iemand kunt aanspreken, des te effectiever jouw e-mailmarketing strategie is. Om een e-mail te kunnen personaliseren is er wel data nodig. Hiervoor gebruiken wij de online marketing tool: SurveySlam (en in sommige gevallen TypeForm of Google Forms). SurveySlam is een survey waarbij je de antwoorden kunt opslaan in jouw e-mailmarketing software. Nu kun je op basis van de antwoorden nog persoonlijker mailen, of andere funnels opstarten. Ook kun je met SurveySlam op basis van een antwoord een andere bedank-pagina tonen, zodat ook de bedank-pagina aansluit bij de doelgroep die de survey invult.

Nieuwsbrief Segmenteren

Een effectieve website, meer klanten via jouw website

Overal zijn wel tools voor te vinden, toch blijft het hart van jouw onderneming de website. Jouw website moet vertrouwen uitstralen, moet bezoekers aantrekken en bezoekers converteren naar betalende klanten. Je wilt de krachtige online marketing tools kunnen koppelen aan jouw website.

Een website bouwen met Phoenix (IMU)

Onze website is ‘gebouwd’ met Phoenix, een websitesoftware van de IMU (Internet Marketing Unie). Met een paar klikken op de knop bouw je jouw website, zonder gedoe en technische kennis. De ondernemers achter de Phoenix-software zijn zelf online marketeers en weten exact wat er nodig is voor het creëeren van een effectieve website. Daarom werken wij zelf met deze software maar ook ondersteunen wij klanten bij de inrichting van hun website binnen Phoenix. In plaats van een visitekaartje, verander jij jouw website in een marketingmachine.

Online programma aanbieden in een ledenomgeving met Huddle Community Software

Het aanbieden van een online trainingsprogramma kan een hele uitdaging zijn. Een deelnemer geautomatiseerd toegang geven, vormgeving zo instellen dat het stimuleert om terug te keren naar de omgeving en ook daadwerkelijk de lessen uit de e-learning te volgen. Huddle Community Software ontzorgt je volledig op dit gebied. Ook kun je jouw eigen ‘social network’ creëren met de optionele community tool. Hierin laat je deelnemers ervaringen delen of met elkaar sparren.

Meet de effectiviteit van jouw website met Google Analytics

Met Google Analytics analyseer je het gedrag van jouw websitebezoekers. Een handige online marketing tool die niet kan ontbreken op jouw website. Zo weet je hoeveel bezoekers er op jouw website komen, welke pagina’s het beste presteren en je kunt splittesten uitvoeren met Google Optimize.

Organiseer effectieve webinars met Demio

Demio is een krachtige webinarsoftware. Met hun integraties koppel je Demio gemakkelijk aan jouw website en e-mailmarketing software. Daarnaast is het gemakkelijk voor een gebruiker om een webinar te volgen en gebruik je handige online marketing technieken om het resultaat van jouw webinars te verbeteren.

Beheer je e-mail, documenten en agenda met Google Gsuite!

Zoals je wellicht al doorhebt, gebruiken wij bij Traffic Leaders veel online marketing tools van Google. Zo gebruiken wij ook de zakelijke variant van Gmail, Google Calendar & Google Drive. Met Gsuite van Google koppel je jouw zakelijke domeinnaam aan jouw eigen Gsuite omgeving en kun jijzelf, maar ook jouw personeel gebruik maken van de diensten van Google.

Online Marketing Tools om je administratie mee te automatiseren

De administratie is voor de meeste ondernemers niet de leukste activiteit. Met de juiste tools en software kun je een boel automatiseren waardoor jij jouw tijd aan leuke dingen kunt besteden zoals je familie of het laten groeien van jouw bedrijf.

Het meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakket: Moneybird

Moneybird geef je heel gemakkelijk inzicht in je debiteuren, je inkomsten, je uitgaven en resultaten. Ook is Moneybird gemakkelijk te koppelen aan bijna alle webwinkels en betaalsystemen waardoor facturen automatisch aangemaakt kunnen worden. Een handmatige factuur aanmaken is letterlijk 3 klikken werk, en je bonnetjes? Daar maak je gewoon een foto van met je telefoon en upload je gemakkelijk via de Moneybird app.

Betaalpagina maken? Dat doe je met Plug & Pay!

Verkoop je online programma’s of juist abonnementen? Dan maak je met Plug & Pay gemakkelijk betaalpagina’s binnen 10 minuten, zonder technische kennis. Met handige tools zoals een kassakoopje en one-click upsell verhoog je de gemiddelde klantwaarde van jouw klant en is Plug & Pay een sterke investering. Oh, Plug & Pay koppel je ook weer gemakkelijk aan Moneybird.

Betalingen ontvangen met een Payment Service Provider: Mollie

Om betalingen te ontvangen kun je diverse contracten afsluiten met je eigen bank. Echter sluit je vaak een betere deal met een payments service provider als Mollie. Niet alleen qua kosten per transactie maar ook heeft Mollie de meeste technische integraties al gemaakt waardoor jij al snel duizenden euro’s bepaard doordat je geen developer nodig hebt om een betalingsproces te ontwikkelen.

Dit zijn de SEO Tools om te winnen in Google!

Woohoo! Jouw website staat online, tijd om die nieuwe klanten te verwelkomen. Maar helaas, het blijft nog even stil. De onderstaande online marketing tools zetten wij in om te winnen in Google. Deze tools helpen je met het ontdekken van de zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt, maar ook met het bewaren van het overzicht in jouw huidige rankings.

SEMrush – Alles-in-één SEO tool

SEMrush is een uitgebreide online marketing tool waarmee je inzicht krijgt in de technische prestaties, alsook in de rankings van jouw website. Je ontvangt rapportages over de onderdelen die jij wilt meten zoals jouw backlinks, position tracking of de gezondheid van jouw website. Daarnaast hou je met SEMrush ook jouw concurrent gemakkelijk in de gaten. SEMrush is ontzettend uitgebreid en mag niet ontbreken in jouw SEO strategie.

Gebruik Yoast Suggest voor jouw SEO Zoekwoordonderzoek

Om te bepalen waar jouw doelgroep naar zoekt gebruiken wij in de basis drie tools: Yoast Suggest, Answer the Public en de Google Keyword Planner. Yoast Suggest maakt voor jou een handig overzicht van de zoeksuggesties van Google. Misschien ken je het wel, je tikt in ‘Apple Macbook’ en Google vult dit aan met ‘Pro’ of ‘Kopen’. Dit zijn de meest gebruikte zoekopdrachten. Dit kun je per keyword laten uitzoeken door Yoast Suggest.

SEO Zoekwoordonderzoek: Answer the Public

Vergelijkbaar met Yoast Suggest is de SEO tool ‘Answer the Public’. Deze tool stelt alle wat, waar, waarom, welke en hoe vragen. Dit geeft jou een mooi overzicht waar jij content over kan schrijven rondom jouw zoekterm. Het zoekvolume op de zoekwoorden van Answer the Public kun je met een betaald account direct inzichtelijk maken. Je kunt met een gratis account deze zoekwoorden ook downloaden en uploaden in de Google Keyword Planner om het zoekvolume te bekijken.

Ontdek het zoekvolume van jouw zoekwoorden: Google Keyword Planner

De Google Keyword Planner is de tool van Google zelf welke inzicht geeft in de verschillende zoekwoorden, de zoekvolumes en de eventuele kosten wanneer je via Google Ads zou adverteren op deze zoekwoorden. De Google Keyword Planner geeft naast inzicht in het zoekvolume ook interessante zoekwoord ideeën gebaseerd op jouw input.

Inzicht in jouw SEO prestaties: Google Search Console

Tot slot gebruiken wij Google Search Console om onze prestaties meetbaar te maken. In de Search Console geeft Google aan op welke zoekwoorden jij vindbaar bent. Zo krijg je inzicht in de soms tientallen zoekwoorden waarop 1 simpele pagina gevonden kan worden. Ook stuurt Google notificaties bij grote veranderingen of fouten op jouw website. Een absolute aanrader!

Over de schrijver
Youri Meuleman is eigenaar en oprichter van Traffic Leaders B.V. Samen met het team van online marketing specialisten helpt hij ondernemers op dagelijkse basis met het laten groeien van hun onderneming door middel van online adverteren en het inrichten van effectieve marketingfunnels.

Ben jij klaar voor meer leads en meer klanten?

Ben jij die gedreven ondernemer die meer uit zijn of haar business wil halen? Mogen wij jou helpen groeien? Dan maken wij graag kennis met jou!