Dé online marketing tools die elke ondernemer moet kennen

De online marketingwereld is erg groots, erg divers en erg uitgebreid. Een wereld die je als ondernemer dus niet meer links kunt laten liggen, maar waarvan wij snappen dat je door de bomen het welbekende bos niet meer ziet. En toch zijn er een aantal online marketing tools die elke ondernemer zou moeten kennen. Deze online marketing tools zetten wij graag voor je uiteen.

De IMU online marketing tools

Laten we beginnen met de softwareproducten, de online marketing tools, van de IMU (Internet Marketing University). Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben meerdere software producten uitgebracht, namelijk:

·         Phoenix software waarmee je een website bouwt

·         Plug & Pay software voor effectieve betaalpagina’s

·         Huddle software om een ledengedeelte te creëren

Met bovenstaande online marketing tools, dit complete softwarepakket zet je, zonder enige technische kennis, binnen no time een hele website op.

1. Phoenix websitesoftware

Phoenix is een alles in één websitesoftware waarmee je in een handomdraai een winstgevende website met kant-en-klare templates en effectieve landingspagina’s maakt. En dat allemaal zonder enige technische kennis! Een website bomvol SEO-tools en conversietechnieken om meer bezoekers, meer klanten en meer omzet te genereren.

Functionaliteiten

·         SEO-tools om hoger te scoren in Google

Phoenix heeft alle technische uitdagingen al uit de weg geruimd, waardoor de SEO-tools voldoen aan alle laatste trends en ontwikkelingen. Schone code en smart content staan hierbij centraal.

·         Effectieve landingspagina’s

De kleinste details op een landingspagina maken het verschil tussen een winstgevende website of een website die verlies draait. En de kleinste details vind je in de software van Phoenix.

·         Marketing funnels

Een marketing funnel mag niet ontbreken op je website. Dit is namelijk de reis die jouw klant door jouw website aflegt. Deze reis start in de fase waarin iemand jouw bedrijf leert kennen en eindigt in de aankoopfase. Met Phoenix richt je jouw marketing funnel zo in dat je bezoekers stuurt, beïnvloedt en laat converteren.

2. Plug & Pay

Met de software van Plug & Pay creëer je binnen vijf minuten effectieve betaalpagina’s. Want de betaalpagina is één van de belangrijkste pagina’s van je website. Wist je dat op de betaalpagina alsnog veel mensen afhaken? Om dit te voorkomen is een goede betaalpagina van belang.

Functionaliteiten

·         Effectieve betaalpagina’s

Plug & Pay biedt conversie-geoptimaliseerde templates waarmee je effectieve betaalpagina’s voor je producten maakt. De betaalpagina’s worden daarna automatisch volledig geoptimaliseerd om de beste salesconversie te geven. En dit alles wordt keurig, tot in detail, gemeten.

·         Abonnementen verkopen

Werkt jouw bedrijf met een lidmaatschap of met abonnementen? Dan heb je dus behoefte aan terugkerende betalingen of automatische incasso’s. Dat kan met de software van Plug & Pay.

·         One-click upsell

Dit is een functionaliteit die op de betaalpagina een upsell-mogelijkheid in bijvoorbeeld de vorm van kassakoopjes genereert. Dit is een erg eenvoudige en effectieve manier om meer omzet te genereren.

·         Koppelingen

De software van Plug & Pay kan je met veel verschillende systemen en tools koppelen. Zo ook met je boekhouding en administratie. Je betalingen en facturen worden automatisch verzorgd.

·         Affiliate marketing

De software staat toe dat affiliates jouw product(en) promoten. Plug & Pay zorgt ervoor dat technisch alles goed staat en dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de affiliate marketing techniek.

3. Huddle

Met de alles in één software van Huddle creëer je een e-learning omgeving en een eigen forum/community. En deze combinatie is goud waard! Met behulp van Huddle breng je jouw onderneming echt naar het volgende level. Je bouwt wederkerende inkomsten op, verkoopt digitale producten, bouwt een e-learning omgeving en zet een actieve community op die je werk uit handen gaat nemen.

Functionaliteiten

·         E-learning software

De e-learning software stelt je in staat om een eigen e-learning platform op te zetten. In deze omgeving plaats je al je digitale producten. Het platform is zo opgezet dat leden eenvoudig door de verschillende producten, modules en lessen navigeren.

·         Eigen community

De Huddle online community bestaat uit een traditioneel forum en een modern social media platform.

Met bovenstaande drie softwarepakketten bouw je een mooie website. Dus je website staat. Nu is het tijd voor de marketing om je website heen. Dit doe je onder andere met behulp van e-mailmarketing.

Software voor e-mailmarketing

E-mailmarketing is één van de best werkende en meest persoonlijke manieren om online contact te hebben met je klanten. En met de juiste e-mailmarketing ga je nog een stapje verder dan alleen dat contactmoment. Je kunt persoonlijke nieuwsbrieven versturen die aansluiten op de interesses van jouw doelgroep(en) en je verstuurt de nieuwsbrief op die momenten die voor jouw doelgroep het beste zijn.

Wij zetten twee aanbieders van e-mailmarketingsoftware voor je uiteen:

4. MailBlue

MailBlue, de Nederlandstalige versie van ActiveCampaign, is één van de meest uitgebreide e-mailmarketingsystemen ter wereld. Met MailBlue verstuur je de juiste e-mail op het juiste moment naar de juiste persoon. Op deze manier blijf je top of mind bij je bestaande klanten én bij prospects die nog net dat duwtje in de rug nodig hebben.

De voordelen van MailBlue

·         MailBlue is een nr. 1 Certified Partner van ActiveCampaign

·         Het is een Nederlandstalig systeem met een Nederlandstalige helpdesk en supportafdeling.

·         MailBlue is niet alleen e-mailmarketingsoftware, maar biedt daarnaast ook een CRM systeem met automatiseringen.

·         MailBlue is met een heleboel tools en systemen te koppelen. Staat jouw systeem er niet bij? Ook dan is een koppeling waarschijnlijk wel mogelijk.

·         Met MailBlue kun je A/B-testen om te bepalen welke variant de beste resultaten oplevert.

5. MailChimp

De e-mailmarketingsoftware van MailChimp is bedoeld voor het creëren van nieuwsbrieven, e-mailmarketingcampagnes en om een strategie te formuleren voor je online communicatie. MailChimp is een handig, gebruiksvriendelijk en professioneel programma dat gebruikt wordt door kleine bedrijven, mkb-bedrijven en grote online retailers.

De voordelen van MailChimp

·         MailChimp is gratis totdat je de 2000 e-mailabonnees hebt bereikt. Daarna ga je pas betalen.

·         MailChimp bestaat al meer dan 20 jaar en is dus inmiddels een gepolijst, betrouwbaar product.

·         Het is te implementeren met verschillende CMS-systemen en koppelingen.

·         Binnen MailChimp maak je gebruik van een handig drag & drop-systeem.

·         Automation binnen MailChimp biedt vele mogelijkheden die voor meer conversie en een betere relatie met je ontvangers kunnen zorgen.

MailBlue vs. MailChimp

MailBlue en MailChimp zijn beide populaire, betrouwbare aanbieders van e-mailmarketingsoftware. Het grote voordeel van MailBlue is dat het een Nederlandse aanbieder is en dat de software gelijk is aan de software van het al volwassen ActiveCampaign.

Meer informatie over online marketing tools?

Wil je meer weten over de verschillende online marketing tools? Of ben je benieuwd welke online marketing tools voor jouw onderneming het meest interessant zijn? Laat je dan adviseren door de professionals van Traffic Leaders.